آشنایی با استیک اتریوم
استیک اتریوم به شما اجازه میدهد که در تامین امنیت شبکه این رمز ارز مشهور مشارکت کرده و برای این کار پاداش دریافت کنید. اتریوم یک بلاکچین برنامهنویسیشده است که دسترسی افراد را به سرویسهای مالی غیرمتمرکز، بازیها و اپلیکیشنها از طریق قرارداد هوشمند ممکن میکند. کاربردهای زیاد این رمز ارز باعث شده که افراد زیادی نسبت به آینده آن خوشبین بوده و به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد نحوه استیک کردن اتریوم باشند.
چرا باید اتریوم را استیک کنیم؟
استیک اتریوم باعث میشود که از کوینهای خود کسب درآمد کنیم. شیرینی این درآمد در این است که بعد از استیک کردن دیگر لازم نیست کاری انجام دهیم و فرآیند کسب درآمد کاملا به صورت اتوماتیک انجام میگیرد. شما با گرو گذاشتن کوینهای خود به تامین امنیت شبکه کمک میکنید و در ازای این کار پاداشهایی را به صورت اتریوم دریافت میکنید.
استیک اتریوم بعد از مرج
اگر میخواهید اتریومهای خود را استیک کنید، لازم است بدانید که بعد از آپدیت مرج حداقل باید 32 کوین داشته باشید تا اینکه بتوانید مستقیما وارد فرآیند استیکینگ این آلتکوین بزرگ شوید. سود استیک کردن اتریوم با توجه به فعالیتهای بلاکچینی افراد متفاوت است. خوشبختانه پلتفرمهایی وجود دارند که به شما کمک میکنند که کوینهای خود را هر چقدر که باشند، استیک کرده و سود دریافت کنید.
سود استیکینگ اتریوم بستگی به عوامل زیادی دارد و به طور متوسط چیزی در حدود 7 درصد در سال است. آپدیت مرج این امکان را فراهم آورده است که افراد با استفاده از الگوریتم گواه اثبات سهام (Proof of Stake) به اجرای قراردادهای هوشمند بر روی شبکه اصلی اتریوم بپردازند.
آپدیت مرج در 15 سپتامبر امسال انجام شد و بلاکچین اتریوم در جریان این آپدیت با تغییرات بنیادینی روبرو شد. دیگر اتریوم برای تامین امنیت شبکه خود از گواه اثبات کار (Proof of Work) استفاده نمیکند و این الگوریتم به خاطر مصرف انرژی و مشکلات دیگر کنار گذاشته شده است.
اپدیت مرج ماینرهای اتریوم را تبدیل به اعتبارسنج (validator) کرد و اینک این اعتبارسنجها از طریق استیک اتریوم اقدام به پردازش تراکنشها میکنند. پاداش استیکینگ به مرور زمان بعد از مرج باید بالا برود زیرا کارمزدهایی که به ماینرها پرداخت میشد، اکنون متعلق به افرادی است که وارد استیکینگ این رمز ارز شدهاند. افرادی که به طور مستقیم به استیک اتریوم خود بعد از مرج پرداختهاند، با گذشت 6 تا 12 ماه قادر به برداشت کوینهای خود خواهند بود.
مزایای استیک کردن اتریوم
افراد زیادی به استیک کردن اتریوم علاقه دارند زیرا این کار مزایای زیادی برای آنها خواهد داشت. در ادامه به بررسی تعدادی از این مزیتها خواهیم پرداخت.
سرمایهگذاری منفعلانه
برای استیکینگ اتریوم تنها لازم است که برای اعتبارسنجی بلاکچین این رمز ارز و تامین امنیت آن توکنهای خود را گرو بگذارید. شما در اینجا بدون آنکه فعلانه درگیر این سرمایهگذاری خود باشید، سود کسب خواهید کرد. افرادی که وارد فعالیت استیکینگ میشوند، بعد از تایید شرایط و ضوابط دیگر لازم نیست هیچ کاری را برای مدیریت کوینهای خود انجام دهند.
عضویت در یک جامعه آیندهدار
اگر شما از مشتاقان شبکه اتریوم هستید و به ارزش آینده آن باور دارید، میتوانید عضوی از این شبکه باشید و با استیک اتریوم به رشد و شکوفایی آن کمک کنید. نودها (nodes) که کامپیوترهایی فردی هستند، اقدام به استیکینگ اتریوم میکنند و از این طریق به اعتبارسنجی شبکه مشروعیت میدهند. اگر شما فردی هستید که به بالا بردن سلامت و امنیت شبکه اتریوم علاقه دارید، از استیکینگ این رمز ارز بسیار لذت خواهید برد.
ریسک نسبتا کم
استیک اتریوم بسیار پایدارتر و کمریسکتر از استیکینگ آلتکوینهای دیگر است. محبوبیت، کاربرد جهانی و حجم بازار بالای این رمز ارز باعث تمایز آن از دیگر آلتکوینها میشود. اگرچه ما اینک در زمستان کریپتو به سر میبریم اما هیچ فصلی تا ابد باقی نخواهد ماند و با آمدن بهار، حتما ارزش اتریوم بالا خواهد رفت.
سود بردن از یک سرمایهگذاری بلندمدت
استیکینگ اتریوم بعد از مرج تنها راه برای کسب این رمز ارز است و پاداش این کار نیز به مرور زمان بالا خواهد رفت. با توجه به آیندهای که اتریوم دارد و ماجراهایی که قرار است در آینده فضای کریپتو روی دهد، باید گفت که این استیکینگ نوعی سرمایهگذاری بلندمدت است و ارزش کوینهای شما به مرور زمان بسیار بالا خواهد رفت.
معایب و ریسکهای استیک کردن اتریوم
استیک اتریوم نیز مانند دیگر فعالیتهای فضای کریپتو دارای ریسکها و معایبی است که در اینجا به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم.
غیرقابلبرداشت بودن کوینها
در حال حاضر برداشت اتریومهای استیکینگشده امکانپذیر نیست و ممکن است قابلیت برداشت تا 18 ماه بعد از مرج هم فعال نشود. این یعنی در صورت بالا رفتن ارزش اتریوم ما نمیتوانیم سود کسبشده را قفل کنیم و در صورت پایین آمدن ارزش این رمز ارز نیز نمیتوانیم جلوی ضرر بیشتر را بگیریم.
اگر شما فردی هستید که مشکلات نقدینگی دارد، استیکینگ احتمالا گزینه مناسبی برای شما نیست. البته میتوان برای رفع این مشکل در صرافیهای متمرکزی مانند کوینبیس (Coinbase) اقدام به استیک اتریوم کرد، که این نیز ریسکها و مشکلات خاص خود را دارد.
کارمزدها
اگر شما از صرافیهای متمرکز و یا دیگر سرویسها برای استیکینگ اتریوم استفاده کنید، مجبور به پرداخت کارمزد خواهید بود. این کارمزدها بسیار متفاوت هستند و سود سالانه شما را تحت تاثیر قرار میدهند.
جریمه اعتبارسنجها
اگرچه این مورد ممکن است به ندرت روی دهد، اما اتریوم میتواند اعتبارسنجها را برای آفلاین بودن و یا اعتبارسنجی تراکنشهای نادرست مجازات کند. اگر چنین چیزی روی دهد، تعدادی از اتریومهای استیکشده برای همیشه از دست خواهند رفت که این میتواند بر نتیجه سرمایهگذاری در درازمدت تاثیر بسزایی بگذارد.
ریسک استیکینگ از طریق سرویسهای ثالث
اگر از سرویسهای ثالث مانند صرافیها برای استیک اتریوم استفاده کنید، شما کلید کوینهای خود را نخواهید داشت و این ریسک بسیار بزرگی است. این نوع سرویسها ممکن است تحت تاثیر هک و یا اقدامات قانونگذاران قرار بگیرند و کوینهای شما نیز در این میان برای همیشه از دست بروند.